Project Overview

Masculine Contemporary Residence

This masculine contemporary residence has a moody and atmospheric lighting design. 

Many different lighting techniques blend together to highlight and enhance the superbly designed interior and exterior areas.  We worked closely with Ar:ior Design to achieve a perfectly seamless design.

The lighting is controlled with a Lutron system – we spent time discussing the client’s activities and requirements, to ensure the custom-designed scenes suit his lifestyle perfectly.  Varied reception areas on multiple floors, all open-plan, meant that the scenes needed careful thought to provide the best possible user experience.  The scenes on the different floors work together to achieve this.

Feature

Stair Slatted Wall

This slatted wall hides the staircase, and extends from the ground floor up to the first floor living area.   Between each slat, there are mini downlights in the ceiling at ground floor level, and mini uplighters in the floor on the first floor.  It creates a stunning effect.

Custom Ceiling Coffer

LED strip in a custom ceiling coffer provides effective ambient lighting in the first floor living area.  It significantly adds to the drama and ambience in the area.

Feature

Cinema Room

This basement cinema room has a highly dramatic lighting design.  Custom Lutron scenes gives our client and his guests a pleasurable experience, with different scenes for welcoming guests into the cinema, watching a film, or having a break.

Feature

Party Area

The indoors flows into the outdoors here – the interior designer added a scaffold-pole light feature, with industrial pendants continuing through the glazed area out on to the terrace.  It makes a superb party area.

Portfolio

More Projects